Barnbidrag..

Idag har jag o Ville haft en mysig dag med min syster o Villes moster Mathilda.. Gick runt i affärer här i Gislaved blev lite inköpt till lill prinsen. En jacka, vantar o två par byxor. :). Sedan blev det lite fika på Bernts. Efter det gick vi hem till mamma. Nu är vi hemma o Ville sover. Jag sitter o väntar på Kribbe, dock blir det nog sängen snart då jag är trött som bara den. Har mått så fruktansvärt illa nu på kvällen vilket är sjukt jobbigt. Hoppas det går över tills imon, för imon måste jag städa o göra färdigt det jag började med i veckan med att städa ur o göra iordning i föråden. Måste även åka en sväng till tippen då jag fått ihop en massa skit som ska slängas.
I veckan hemma hos mamma så rullade Ville runt för första gången, från rygg till mage, dock måste han slipa lite på taktiken ;).
/Manda

Första... .. .. ..

Nu vart det väldigt längesen jag tittade in o skrev nåt åt er på bloggen. Har tänkt göra det flera gånger men det har ej blivit av.
Det har väl hänt en del sen sist. Jul o Nyår o Finlandskryssning. Vet knappt vad jag ska börja.
PÅ jul så va vi kort o gott hos svärföräldrarna o gjorde väl som alla andra kollade på Kalle Anka, åt mat o öppnade klappar. En bra julafton som i vanlig ordning avslutades med allergichock men skippade akuten detta året o åkte direkt hem. Vi alla tre fick fin fina klappar.
Någon dag innan nyår åkte vi en sväng till Jönköping o Ryhov o Ville fick sig den första RS sprutan
lite kort om den
RS-virus (RSV) är den vanligaste orsaken till allvarlig luftvägsinfektion hos späda barn. Trots långvariga ansträngningar har man inte lyckats framställa ett effektivt vaccin. Emellertid finns det ett virushämmande medel (Synagis) i form av en monoklonal humaniserad IgG-antikropp mot RSV.

Preparatet är aktuellt endast för profylax till för tidigt födda barn och barn med så kallad bronkopulmonell dysplasi.
Sedan vart det nyår o det firades nere hos Toni, Lisa o Joel med trerätters lite raketer o lite champange när barnen lagt sig.
Torsdag morgon den 5 jan gick vi upp lite tidigare än vanligt packade in oss i bilen o åkte mot Stockholm.
Det var dags för Villes första kryssning o mini tripp till Finland.
Det ska börjas i tid, eller?
Resan gick jätte bra o Ville skötte sig bra, Första natten sov han dock lite oroligt, men vem gör inte det?
Väl framme i Helsingfors så somnade Ville innan vi gått av färjan o sov tills vi kom fram till Kribbes gammel faster Myrtii va vaken o go där, somnade igen när vi gick o åkte in till stan o vaknade igen på färjan.
Det han såg av Finland va alltså insidan av Myrtiis lägenhet. Hehe
Fast vi åker ju dit igen såklart, förhoppningsvis redan till sommaren.
Idag va vi förresten på bvc
vikt : 7620 gram
längd : 62 cm
huvudomfång : 42.7 cm
Han växer o utvecklas jätte fint.
Han strecker sig efter saker, byter hand om han håller i nåt, nya ljud, o snart rullar han nog runt han lägger sig iaf på sidan än så länge ;).
Lite bilder för att sumera texten
Julafton
Nyår
Kryssning/Helsingfors
posar framför president huset
world trade center
Ville o VilleViking
fish spa
annat
/Manda

RSS 2.0