Skärpning..

Nu vart det så längesen jag skrev nåt hät att jag nästan glömt hur man loggar in :P.
Nja, riktigt så illa va det inte, men jag ber verkligen om ursökt för att jag varit dålig på att uppdatera.
Har faktiskt några ursäkter för det:
Vi har ville på rummet vilket innebär att vi inte få ha våra mobiler på pga störningar i apparater osv
Ville kräver all vår tid o vi har händerna fulla, o när han sover så sover oxå vi ;)
Det finns inte jätte mkt att skriva om, känns som att jag skriver samma sak i varje inlägg, -Ville mår bra o gör framsteg.
Ja där hade ni några iaf.
Ville mår alltså bra o gör framsteg o det har hänt mkt sen sist, så mkt att jag inte ens vet vad jag skrev om sist ;).
Ville har ju alltså ingen CPAP alls o inte nog med det, han har inte heller någon sond utan äter fullt på flaska, Riktigt skönt att slippa sond o sondsprutor.
Syrgasen har han väldigt lite på dagarna, ibland vid måltider o ibland inte ens då. Men dock krånglar magen fortfarande, o har han inte skött magen på ett par dagarna så märks det i syresättning o han har då syrgas oftare.
Men vi hoppas att magen är på bättringsväg nu..
Vi har ju Ville hos oss nu både dagar o nätter så nu är allt på riktigt, vi går även ut på små promenader med Ville i sin neo vagn, det enda som fattas är nu att vara hemma, men inte långt kvar nu, ome en vecka är han i v 40 o skulle varit född. O han har snart gått upp 3 kilo sen han föddes. Häftigt.
I onsdags vägde han 3550 gram o är 45 cm lång. :)
Idag åkte jag hem för att göra en tripp till Gekås Ullared för att handla så att vi har allt färdigt för Villes hemkomst.
Jag är super nervös, fast på ett bra sätt ändå..
Vaggan hans är färdig o bäddad, så nu saknas bara Ville :).
Åker tillbaka till jönköping o mina pojkar imon igen.
Här kommer lite bilder.
Måste förresten bara berätta att jag är rörd o förvånad över hur många läsare jag faktiskt har, tack!
Första promenaden
Första promenaden
Som vi längtar :)
/Manda

CPAP eller inte..

För ett litet tag sen började vi då o då att ta av CPAPen.. Vi började med en halv timma, sen en timma, sen en timma gånger två osv. Imon testar vi om det går hela dagen o att han då bara har den på nätterna.. Vi får se, men hittils med fyra timmar gånger två går det skit bra, o han bråkar rejält när CPAPen är på.
Eftersom han så ofta är ur CPAPen så får han vara med oss inne på vårat rum, känns helt weird.. Men så fantastiskt..
I fredags vägde han 2902 gram så imon antar vi att han passerat 3000. Imon är han dessutom tre månader, tiden går fort. Trotts det så lämnar vi honom själv imon med sjuksköterskor o anant för att bege oss hemåt, men bara över dagen för att göra iordning lite i hans rum.. :-)
Magen krånglar fortfarande på stackarn men vi hoppas att det blir bättre nu då han vart annat mål äter på flaska (10 gram o resten på sonden till o börja med). När man får mat i munnen o sväljer o maten går den rätta vägen så frigörs enzymer o annat bra som hjälper tarmarna. Allt i kroppen hänger ju ihop så att få mat genom sond direkt till magen är ju inte naturligt..
Min mamma va här i lördags o fick för första gången hålla i Ville o dessutom byta blöja. Så nu är hon mormor på riktigt. Efter mysstunden va vi på piren o käkade. Tack för maten Tommy :-)
I fredags var jag o fixade min Ville tatto, blev nöjd som tusan :-).
Ne, har inte jätte mkt mer att skriva om, blir bilder resten ist, en bild säger mer än tusen ord..
/Manda

Vecka 35..

Igår lördag klev Ville in i vecka 35, stora killen nu..
Han är otroligt pigg o go. Trotts det va hans HB (blodvärde) lågt o han fick igår en skvätt blod extra.
Gissa om han va pigg efter det. Hahaha. ligger inte still för fem öre. Men bra saker gjorde det där blodet med.
Från o till innan blosdet har han varit helt utan syrgas, men inte så ofta. Men från o med igår kväll runt midnatt tills nu är han helt utan syrgas i sin CPAP. När han inte har den på sig så får han en skvätt från sin tratt :D.
Igår skulle Ville mysa med sin mormor, men mormor kände sig inte riktigt kry så vi hoppade det o spenderade dagen på a6 o IKEA isället. Fick med mig en del från IKEA.. Sänghimmel, lampa, skötbords madrass o överdrag.. Ja det mesta va till Ville.. Han även idag beställt ett baby gym men Mumin till honom. Jag är helt galen i mumin :P.
Har ingen daglig vikt på Ville nu eftersom han bara vägs tre gånger i veckan, men senaste vikten låg på 2630 gram nånting tror jag, o han är 44 cm lång. Kan verkligen inte fatta att han varit så liten som 29 cm o 696 gram.
Det går inte att fatta..
Ville mår alltså helt kanon faktiskt..
Jag själv börjar faktiskt oxå må bättre o bättre, minst en promenad varje dag så har köpt mig ett par reebok esay tones (goretex) för ett riktigt bra pris :). riktigt sköna att gå i :D.
Har oxå köpt et par zon terapi tofflor som jag går runt i har inne, oxå riktigt sköna :D.
Kände att jag va värd dessa skor faktiskt ;).
Just nu myser Ville med sin pappa, o det tror jag är bland det bästa Ville vet, han somnar som en stock på en gång.
Jag har ätit lite kvällsmat bestående av juice o gröt som egentligen är frukost, men men ;).
Kan inte fatta att vi faktiskt snart är hemma. Om ca en o en halv månad, mitt nuvarande mål är 19 augusti, men vi får se.
Sista bilderna på magen från graviditeten, kan inte riktigt fatta att du inte finns kvar där inne, utan att du ligger i min famn nu istället, kommer på mig ibland när jag klappar på magen att den faktiskt är tom nu, men hjärtat mitt o andra sidan är helt smockfull.. med kärlek <3
/Manda

RSS 2.0