Farsan skriver

Hejsan alla trogna blogg läsare.

i förrgår var Villes mormor med familj o hälsade på oss och lille Ville, det bjöds även på god påskmiddag.
igår anlände Villes farmor o farfar samt finska kusinen med söner och deras fruntimmer för en snabb titt på lille Ville, sedan fortsatte finska kusinen vidare till finland.
men farmor o farfar stannade kvar över natten i deras husbil.

Läget med Ville har ju blivit lite sämre dom senaste dagarna, dom har fått öka trycken i respiratorn lite gran, och hans duktus har ju inte velat gå ihop av sig själv fast att dom har försökt behandla det med medecin, o med tanke på medecineringen så har han inte kissat så mycket så han har börjat svullna upp med tanke på att hans vätska inte kommer ut så han ser ut som en liten michelin gubbe.
dom har tagit ultra ljud på hjärnan och kan ej hitta någon blödning o dom tycker att allt ser bra ut där.
han äter som han ska och bajsar mycket, det är väldigt bra.
dom kommer nog även att bli tvugna att operer hans duktus nu i dagarna men dom vill ej operare honom så länge han är så svullen.
ingreppet är ett så kallat "rutin ingrepp" och det är endast två läkare som kan utföra det på detta sjukhus och det är speciella narkos läkare som kommer söva honom, samt hans "egna" läkare kommer närvara och hålla koll på respiratorn.
dom kommer ta ett metalclips som skall "strypa" åt hans duktus och den kommer sitta där resten av livet, och det kommer inte störa honom alls i framtiden. han kommer kunna gå igenom metal detektorerna på flygplatser utan problem :)
dom går även genom hela hans kropp för att kolla efter röda märken som kan ha uppstått efter att han legat o skavt mot sig själv och då lägger dom en liten kompress i mellan tex vid armhålor o så..
men det såg bra ut med honom idag.

dagens att göra lista med honom var ju bla att dom skulle röntga lungorna för att se så att allt låg bra till med dom, samt försöka lägga honom på magen för att se om han ligger bra där istället för att bara ligga på antingen höger eller vänster sida.

Mamma Amanda blev lite illamående och yr när vi var upp o kollade till honom så dom la ner henne på en säng och kollade blodtryck vilket visade ganska låga värden. så idag ska hon äta o dricka mycket o vila mycket.

//Pappa Kribbe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0