11 veckor..

För 11 veckor sen alldeles precis nu vid 13.06 föddes lilla Ville, 29 cm lång (kort) 696 gram 22 cm runt huvudet.
Idag 11 veckor senare är han 42,5 cm lång väger 2440 gram o 30,5 cm runt huvudet.
Helt fantastiskt.
Mindre fantasktiskt är det på salen just nu, eller salarna. Båda akutsalarna är fulla med fyra platser i varje varav tre barn är jätte dåliga.. Inne hos oss är det två som sköterskor o läkare står över hela tiden så att Ville o hans kompis Frans blir liksom bortglömda.. Dom passar inte riktigt in där. det skulle finnas nåt mellan ting. men men. Sköterskorna är oxå stressade o det märks jätte väl. Nåt som ofta glöms för Ville o Frans är deras mat o vilken tid dom äter, o då¨känns det som att vi föärdrar behövs där hela tiden för att barnen ska få sin mat osv, men samtidigt som man inte vill sitta där för man känner sig så ivägen, o vi blir ofta utkörda bara sådär utan någon som helst förvarning mitt i blöjbyten osv. Nu hade man önskat att vi va hemma o att allt va över.
När vi va hemma lördag till söndag så har vi ju ringt in o kollat hur läget varit med Ville, sköterskorna säger att det bara går bra o att han är lung trotts att det varit strulit på salen, men när man frågat Frans föräldrar så har VIlle känts lite störd då han har plingat väldigt mkt.. Men men: Jag vet att sköterskorna gör sitt bästa, men för oss o barnen är detta jobbigt.
Ville mår iaf väldigt bra. Han tränar ur CPAPen 1-2 timmar x2 om dagen med syrgas på tratt o med CPAPen ligger ham mellan 21-26 % i syrgas, 21 är ingenting, det är vad vi har i luften, o ofta ligger han så bra att han inte behöver nån syrgas. :D Helt otroligt.
Alldeles prcis hade Ville ögonundersökning, o Birgitta (från ögon) är nöjd o kan inte se att det blivit värre, så en ny undersökning på torsdag igen o sen blir det kanske bara en gång i veckan ist för två gånger.
I fredags hade vi midsommar firande på neo, alla tog med sig nåt o vi fick ihop en riktigt midsommar måltid, fruktansvärt trevligt o gott vart det. Det ska lätt göras om. ;)
Jag hoppas stämningen snart blir bättre här.. Tills dess får vi försöka göra det bästa utav situtionen..
LIte bilder..
Hos pappa
Hos pappa
Hos pappa
Hos pappa
Hos pappa
/Manda

Kommentarer
Postat av: Farmor och farfar

Hellyytävän suloista katsoa kun pappa pitää lasta.

Hali, halit pikkuselle

2011-06-27 @ 17:34:18
URL: http://http://villesmamma.webblogg.se/
Postat av: Jessica

Vilket litet mirakel! All lycka till er & all beundran för er styrka! Hoppas på att man får stöta på er en vacker dag. Sjukt länge sen.. :)



MVH jessi, fd classmate från sörgården! :)



2011-07-03 @ 19:41:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0