71 dagar..

Helgen förra veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig. Vaknade på lördag morgonen o kände mig väldigt allergisk i ögon o näsa, tog en allergitab o gick till Ville. Vägde honom o hade honom hos mig medans jag matade honom. Då kommer Kribbe o frågar om jag är förkyld, då blev jag livrädd. En vanlig liten förkyldning för dessa små o infektionskänsliga kan vara riktigt farligt. O på fredag kvällan hade Ville krånglat massa med syresättningen. Upp till 100 o ner till 80. Mkt konstigt för Ville som på senare tid varit mkt stabil. Detta började även på lördag morgon igen o han va varm. Läkare o systrar bestämde sig för att ta ett CRP (snabbsänka, infektions prov). Medans dom gjorde detta packade jag, mamma skulle komma så tänkte att jag åker hem med henne. (CRP visade inte på att det va nån infektion, skönt). Sagt o gjort o det kanske var bra det för när jag kom hem va jag dödstrött o spydde. Förkyldningen höll i sig o på tisdagen gick jag till vårdcentralen, vi konstaterade att det rörde sig om ett vanligt förkyldningsvirus o jag ringde till Neonatal för att se lite hur dom ser på saken, en förkyldning är ju nämligen som mest smittsam innan den ens brutit ut. Dom sa att jag kunde vara på neo, men att jag då fick ha munskydd på mig o inte röra vid Ville, så jag stannade hemma några dagar till. I fredags vid halv elva så kom mamma o plockade upp mig o vi åkte till jönköping efter en vecka i gislaved som sjukling.
Vilken känsla..
Under tiden jag inte va på sjukhuse va såklart pappa där o man gjorde två ögon undesökningar o det ser inte så bra ut. Man har skickat video o foton på ögonen till Linköping (tror jag) o på måndag imon gör vi en till för atts e om det blivit värre isf blir det nog operation o förhoppningsvis finns det plats i linköping där vi varit innan. Vi blit bara där i nåt dygn isf. O imon kanske ögonen ser jätte bra ut, men om nån vecka är det sämre igen, man kan aldrig riktigt veta. O behandligen kanske inte ens hjälper.
Jag som hoppades så på att vi skulle slippa detta. O så är jag själv här imon med, pappa är hemma lite.
Ville mår förutom ögonen jätte bra. Han har ju inte ont av förändringarna på ögonen, det är ju bara hans syn som man försöker rädda, bara o bara. Men men. Han mår iaf bra o vi har börjat träna ur CPAPen. 30 min x2. Plus att varje morgon när vi väger honom så tar vi bort den i ca 10-15 min. :-). O han fixar det bra o njuter till fullo.
Just idag väger han 1997 gram o får 44 gram mat, inte längre bröstmjölk utan ersättnign, så magen är lite segare, men han fixar det o verkar inte störas av det.
Igår lördag så va Karin o Jonas här, dom  kollade in Ville en snabbis o sen fikade vi på espresso house o gick en liten runda på a6. Jag köpte mig en bok, får se om det är nåt att läsa..
Mamma har hittat vaggan med stort V. precis en sån jag tittat efter, den blir perfekt För Ville den första tiden. Vit o fin, med grön klädsel till :-).
Under tiden som jag va hemma fick jag iordningn en del i lägenheten o Villes rum, nu ska där bara inredas o så. Moomin tema blir det. :-)
Ville är förresten för tillfället av med alla sina elektroder, han behöver inte dom, eller rättare sagt, systrar o läkare behöver inte dom för att hålla koll på puls osv.. :-)
Här kommer lite nya bilder.
Stor, men fortfarande liten.
Stor, men fortfarande liten.
Stl 40 sitter just nu perfekt.
Stl 40
Morgon vägning.
Morgon vägning.
Hungrig?
Hungrig?
Hungrig?
Nöjd.. :-)
Nöjd?
Utan CPAP o sond o mys med mamma :-)
Utan CPAP o sond.
Utan CPAP o sond.
Utan CPAP o sond.
/Manda

Kommentarer
Postat av: Jenny

Halloj! Vad stor och fin han är Ville, jag ska hålla alla tummar jag har för att ögon undersökningen går bra på måndag!! Tusen styrke kramar från Jenny och Bobo

2011-06-25 @ 14:46:12
URL: http://eketorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0