kontroll nr 2, Max tur.

I fredags satte vi oss alla i bilen o åkte upp till Jönköping o Ryhov. Det va dags för Max 6 månaders (korrigerad) kontroll. Vikt o längd, reflex o "styrke kontroll". Max läkare är jätte nöjd. Hans tillväxtkurva pekar nästan rakt upp, så han har sett till att växa ikapp sig fort :-). Han sitter inte själv ännu, men som både jag själv o Läkaren tänker/säger så kan han så mkt annat o sitter säkert själv inom snar framtid. O så var det de här med Max hjärta. Ja, han har en Ductus som man fortfarande kan ana, inget direkt blodflöde i den men den har ännu inte försvunnit helt. O så finns där som ett litet hål i hjärtat, där de läcker lite. Men de ser fint, ingen skillnad från i Maj i år. O man tror inte att det handlar om ett hjärtfel utan bara en prematur grej som troligen snart försvinner. O så har dom flera gånger försökt mäta trycket över förbindelsen hjärta o lunga för att risken funnits att det varit för högt, men de har aldrig lyckats. O då konstaterar dom att de är inget förhöjt tryck där. O Max mår ju så bra.

Ibland kan Max bli lite pipig i sin andning. O i fredags va han lite röd i halsen o lite snorig, Vi alla har den senaste veckan varit förkylda mer eller mindre. Men på barnen märks det knappt. I sommars fick vi bricanyl utskrivet vilket jag inte tycker gör någon skillnad på Max. O Läkaren höll med mig o tycker själv att flytande bricanyl är ganska verkningslös. För bästa resultat ska man andas in sin medicin. Så tycker vi att han blir besvärad så ska vi låna storebrors airomir. Åh va jag önskar att alla läkare va som läkarna på Neo.

Vi va snabbt klara på sjukhuset o snart i bilen på väg hem igen. O ungarna va helt tokiga när vi kom hem. Jag hade kunnat däcka redan innan barnen. haha. Det är sådan fart o energi i dom att man hade kunnat tro att brödernas start o resan därefter bara varit en dröm. En vacker mardröm.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0